Kan ik huurtoeslag krijgen?

Niet iedereen die huurt kan huurtoeslag krijgen. Om in aanmerking te komen, mag u niet te veel verdienen. Mijn Toeslagen Ook mag de huur niet te hoog, maar ook niet al te laag zijn.

Maak een Proefberekening. U vult uw situatie in en ziet dan of u toeslag u krijgt. En hoeveel.

Of bekijk hieronder nog even de belangrijkste voorwaarden:

Uw huur mag niet te hoog zijnUw huur mag in 2017 niet hoger zijn dan € 710,68.

Zijn alle bewoners jonger dan 23 jaar? Dan mag de huur niet hoger zijn dan € 414,02, behalve als u al een kind hebt dat bij u woont. Dan mag de huur toch € 710,68 zijn.
Uw inkomen mag niet te hoog zijnU mag niet te veel verdienen. Woont u alleen? Dan mag u in 2017 niet meer dan € 22.200 per jaar verdienen. Woont u niet alleen, dan mag het inkomen van alle bewoners samen niet meer dan € 30.150 per jaar zijn.
U huurt een zelfstandige Mijn Toeslagen woonruimteEen zelfstandige woonruimte heeft in ieder geval een eigen toegangsdeur die op slot kan, keuken en wc.

Maar niet voor álle zelfstandige woningen kunt u huurtoeslag krijgen. Voor een woonboot of recreatiewoning kunt u bijvoorbeeld geen huurtoeslag krijgen. Ook al zijn het zelfstandige woonruimten. En voor sommige onzelfstandige woningen kunt u juist wél weer huurtoeslag krijgen. Lees meer bij Wat is een zelfstandige woonruimte?
Uw vermogen mag niet te hoog zijnU mag ook niet te veel vermogen hebben, zoals spaargeld. Iedere bewoner mag in 2017 maximaal €25.000 hebben.
Zoveel huurders, zoveel situaties
Bent u nog geen 18? Hebt u AOW? Bent u geen Nederlander? Woont er iemand met een handicap in huis? Twijfelt u of u servicekosten moet meerekenen? Of zit u in een bijzondere situatie? Lees dan alle voorwaarden voor 2017

Bekijk ook alvast de voorwaarden voor 2018